2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

İlk öğretim haftası kutlamaları

Adıyaman'da 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.

İlköğretim Haftası kutlamalarında öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenledi. Törene Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Müftü Mehmet Emin Avcı, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. İlköğretim Haftası’nın öğrencilere ve Adıyaman halkına hayırlı olmasını isteyen Vali Ramazan Sodan, eğitim önemine vurgu yaptı. Adıyaman Valiliği olarak birinci öncelikli hizmetin eğitim olduğunun altını çizen Vali Ramazan Sodan, "Bir milletim gelişmesi ve kalkınması eğitimdeki başarısına bağlıdır. Bir toplumun geri kalmışlığının giderilmesi eğitimle mümkündür. Bütün sorunların temelinde eğitimsizlik vardır. Herkese eğitim konusunda görevler düşmektedir. Derslik ihtiyaçları gibi sıkıntıları Milli eğitim bakanlığı planlamakta, biz çözmeye çalışmaktayız. Ülkemizde eğitimin seviyesi her geçen gün yükselmektedir. Bu nedenle eğitime gerekli önemi vermekteyiz" dedi.

Eğitim olmadan öğretimin, öğrenim olmadan eğitimin bir fayda sağlamayacağını düşünenler arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, hayatta alınabilecek en önemli dersleri anne ve babadan sonra eğitim ve öğretim yuvalarında alınabileceğini kaydetti.

Adıyaman'ın 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse de, yarının büyüklerin iyi bir eğitim için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Okulların toplumsal ihtiyaç ve beklentileri karşılayabilmek için çevreyle bütünleşip, desteğinin alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen Alaköse, "Aileler çocuklarının eğitim noktasında ki her aşamalarında yanında olmaları, çocuk gelişimine katkı sağlar. Hayat yolunda en önemli süreç okuldur. Okullarda verilen eğitimlerden öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Öte yandan, tören öncesi protokol öğrencilerin oluşturduğu folklor ekibi ile karşılandı. Tören sonrası protokol mensupları, öğrenciler ilköğretim okulunda yapılan temsili derse katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?