1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İlköğretim okuluna yıkım kararı

AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Kubilay ilköğretim Okulu'nun yıkım kararının alındığını bildirdi.

AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 öğrencisi olan Kubilay İlköğretim Okulu'nun en kısa zamanda yıkım çalışmalarının başlanması ve yerine modern bir ilköğretim okulu binasının yapılması kararı alındığını söyledi. Ahmet Aydın, iki binası olan ve 1947 ile 1970 yıllarında yapılan Kubilay İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, "Gerekli girişimlerimiz sonucu mevcut binanın yıkım kararını aldırdık ve yerine daha modern bir ilköğretim binası yapmayı kararlaştırdık" dedi.

Aydın ayrıca, aynı bahçe içinde sıkışmış olan Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'ne ait binalarda zor şartlar altında 450 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirterek, "Yer sıkıntısından dolayı sevgili öğrenciler laboratuar, kütüphane, bilgi teknolojisi sınıfı gibi birimleri kullanmakta güçlük çekmekte, bu durum öğrencilerin eğitim seviyesini düşürmekte ve İmam Hatip Lisesi'nin de sıkıntı yaşamasına neden olmaktaydı. En modern şartlarda ilçemize ve değerli öğrencilerimize yakışır şekilde Anadolu Lisesi'nin inşa edilerek, hayata geçirilmesi

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 18:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?