1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İMO'dan 3 köy okuluna bilgisayar

Adıyaman İnşaatçılar ve Mühendisler Odası (İMO) tarafından 3 köy okuluna 6 adet bilgisayar hediye edildi.

Adıyaman İMO tarafından daha önceden kursta kullanılan bilgisayarlar, bilgisayarı olmayan köy okullarına gönderildi. Adıyaman İMO Başkanı Zeynal Bakır ve yönetim kurulu üyeleri, bilgisayarları köy muhtarı ve okul müdürlerine teslim ettiler.

İnşaatçılar ve Mühendisler Odası binasında gerçekleştirilen bilgisayar teslim töreninde konuşan Başkan Zeynal Bakır, bilgisayarların Ağaçkonak, Olgunlar ve Çobanpınarı İlköğretim Okulları'na verildiğini söyledi.

Bakır, "İnsanın yaşayabilmesi için yeme, içme ve barınma ne kadar önemli ise çağdaş ve özgür bir insan olarak yaşayabilmesi için de eğitim o kadar önemlidir. Adıyaman İMO bazı köy okullarına çağdaş eğitimin olmazsa olmaz aracı olan bilgisayar bağışlama kararı almıştır. Sadece eğitim alanında değil hayatın birçok alanında kullanılan ve son derece önemli olan bilgisayarların ilimizde yeterli düzeyde yaygın olmadığını gözlemlemek mümkündür. Hayatında hiç bilgisayar klavyesine eli değmemiş ve değme imkanı da olmayan köy okullarında okuyan çocuklarımızdan birkaç köyün bilgisayara kavuşması bizleri sevindirirken, yüzlerce şehir ve köy okullarının bilgisayarsız olduğunu bilmekte bizleri üzmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 20:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?