6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İnşaat işçisine sahte kimlik oyunu

Adıyaman'da inşaat işçisi olarak çalışan Hüseyin Küçükaslan'ın kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, inşaat işçisinin hayatını alt üst etti. 

İnşaatlarda kaynakçı ve kalorifer tesisatçısı olarak asgari ücretle çalışan Adıyamanlı Hüseyin Küçükaslan, Türkiye'de çeşitli firmalara 2,5-3 milyon YTL borçlu gözüküyor. 

Hüseyin Küçükaslan'ın kimlik bilgilerini elde eden dolandırıcılar şirket kurup çeşitli bankalarda hesap açtırarak, çek koçanlarıyla piyasayı dolandırdı. Dolandırıcıların birçok firmaya karşılıksız çek keserek mal alımı yapmasının ardından babasından kalma tarlasına el konulan Hüseyin Küçükaslan, mahkemelerden çıkamıyor. 

İnşaatta çalışırken kendisine gönderilen borçlu evrakıyla olayın farkına vardığını belirten Küçükaslan, "İnşaatta asgari ücretle çalışıyorum. Sigortam çalıştığım iş yerinden yatırıldığı için çek yazılan firmadan bir tanesi SSK sicil numaramdan adresimi bulmuş. Bana 12 bin YTL borçlu olduğuma dair evrak geldi. Bu borç evrakının gelmesiyle başıma gelen olayı öğrendim. Avukata başvurdum, avukatım tapu kayıtlarına bakmamı söyledi. Tapu kayıtlarına baktığımda başka bir firma tarafından bana uyarı gelmeden mal varlığıma da el konulduğunu öğrendim. Bana icra gönderen firmalara itirazda bulundum ve dava açtım. Davaların bazıları bitti bazıları hala devam ediyor" 

Hiçbir bankada hesabı olmadığını belirten Küçükaslan, şöyle konuştu: "Benim bankalarda bir hesabım, çek defterim olmamasına rağmen kesilen çeklerin bana tutuklama emriyle geri dönmesi beni mağdur etti. Kimlik bilgilerimi nereden ve ne şekilde temin ettiklerini bilmiyorum. Sahte kimlikteki bilgiler benimkilerle aynı. Benim kimlik bilgilerim üzerine kimliği İstanbul'da yenileyip İzmit'in Derince ilçesinde gıda şirketi kurmuşlar. Bu şirket adına beş bankadan çeşitli hesap açtırmışlar." 

Kendisine ait olmayan borçlardan dolayı hapis yattığını ifade eden Küçükaslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Konya'ya kurs görmek için gitmiştim. Kurs dönüşü polis yolda yaptıkları uygulamada beni gözaltına aldı. Gözaltındayken dolandırıcıların Türkiye'de birçok firmaya çek kestiği ortaya çıktı. Şu ana kadar 17 dosyadan dolayı yaklaşık 2,5- 3 milyon YTL borçlu görünüyorum. Bu dosyalardan dolayı 187 gün kesilmiş cezam vardı. Avukatım benim evraklarımla çek kesen şahsın evraklarını karşılaştırdı ve Konya E Tipi Cezaevi'nde 9 gün yattıktan sonra beraat ettim"
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 13:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?