1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İnternet kafelere sıkı denetim

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, internet kafelere yönelik başlatılan denetimlere katılarak, internet kafe işletmecilerine yönelik uyarılarda bulundu.

Adıyaman'da faaliyet gösteren 64 internet kafenin okul öncesi denetimleri başlatıldı. 2008-2009 eğitim öğretim sezonunun başlamasına az bir süre kala polis ekipleri internet kafeleri denetlemeye başladı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik denetimin ilk gününde ekiplerle birlikte denetime katıldı. İnternet kafelerde güvenlik kamera kayıtları, log kayıtları, küçük yaşta müşteri bulundurma ve sigara yasağına uyulup uyulmadığı konularında denetim yapılıyor. Denetimlere katılan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, belirtilen kurallara uymayan internet kafelerin işletmecilerine uyarılarda bulunarak, kurallara uyulması konusunda ikaz etti.

Denetimlerin artarak devam edeceğini kaydeden Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Adıyaman'da faaliyet gösteren 64 internet kafeye yönelik denetimler yapıyoruz. Okulların açılmasının yaklaşması münasebetiyle denetimlerimizi sıklaştırdık. İnternet kafelerde kamera kayıtlarının en az bir hafta saklanması, log kayıtlarının bir yıl süreyle arşivlenmesi gerekiyor. İnternet kafelerde bulundurulması gereken güvenlik kamera kayıtları ve log kayıtları bizim için çok önemli. Suç ve suçluyu bulmakta büyük önem arz ediyor. İnternet kafelerdeki ana bilgisayarlarda bunlar kontrol ediliyor. Bunun yanında sigara yasağına ve yaş sınırına uyulup uyulmadığı konularında denetimler yapılıyor. Belirtilen kurallara uymayan internet kafelere işlem yapılıyor.Bundan sonra internet kafelere yönelik denetimleri arttıracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?