6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İnterpolun aradığı Türk yakalandı

Almanya'da 2003 yılında 2 kişiyi telle boğduktan sonra kafalarını keserle parçaladığı iddia edilen zanlı Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 2003 yılında Almanya'nın Mainz kenti yakınlarında bulunan Flonheim Kasabası'nda Helmut Heinz Thom (43) ve Elke Thom (40) isimli Alman vatandaşlarını öldürdüğü iddia edilen ve 4 yıldan beri 177 ülkede İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Türk vatandaşı Kenan K. (43) Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde yakalandı. 

Öldürülen şahısların yanında bahçıvan olarak çalıştığı ve kendisine kötü davrandığı gerekçesiyle, şahısların ellerini koli bantlarıyla bağladıktan sonra, telle boğup, kafalarını keserle parçaladığı iddia edilen şahsın yakalanması için Alman Hükümeti, kırmızı bülten çıkartarak 4 yıldan beri arıyordu. Öldürülen şahısların üzerinde parmak izleri çıkan Kenan K.'nın yerinin bildirilmesi ve yakalanması için Alman hükümeti tarafından şahsın başına 5 bin Euro ödül konulmuştu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı görevlileri ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle Gölbaşı İlçesi Fatih Mahallesi Tuna Caddesi'nde bulunan eve çok sayıda polisle operasyon düzenlendi. Evde kıs kıvrak yakalanan şahıs savcılığa çıkartıldıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Adıyaman Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 18:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?