1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İPA projeleri elemeden geçti

Adıyaman'da çeşitli kurumlar tarafından İPA Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında hazırlanan 11 proje ön elemeden geçti.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Üniversitesi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü ve Kahta Belediyesi’nce hazırlanan toplam 11 proje ön elemeden fire vermeden geçti. Hazırlanan 11 projenin toplam bedelinin 36 milyon 296 bin 667 TL olduğunu belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İPA Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı teklif çağrısının sonuçlarının ileriki günlerde açıklanacağını kaydetti.

Adıyaman'da organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Vali Ramazan Sodan, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Adıyaman'da yürütülen organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinden oluşan toplan 6 projeye toplam 7 milyon 695 bin TL kaynak sağlandı. Gerektiğinde yıl içinde bu ödenekler arttırılabilecektir. Bu projelerin bitirilmesiyle Adıyaman OSB'de faaliyette bulunan 59 işletme ve 6 inşaata ilave olarak 30 yatırımcıya daha arsa tahsisi sağlanabilecek, ortalama mevcut 4 bin kişilik istihdam, 7 bin kişiye çıkacağı düşünülmektedir. Yine Kahta ilçemizde yatırım yapmak için başvuruda bulunan 32 kişiye arsa temin etme imkanı doğacaktır.Bu projelerin bitmesi, mevcut katma değer ve istihdamı ikiye katlaması anlamına gelecektir. Sanayileşmede umut verici gelişmeler yaşanmaktadır. Global krizin Adıyaman'da da hissedilmesine rağmen, halen arsa taleplerinin devam etmesi, yatırımcıların yatırımlarına ara vermeden devam etmeleri, müteşebbis bir kimliğin Adıyaman'da oluştuğunun göstergesidir. Adıyaman genelinde sanayi sicil belgesi almış 222 işletmede toplam 10 bin civarında işçi istihdam ediliyor. Bu işletmelerden 59'u Adıyaman, 7'si Besni, 1'i Gölbaşı OSB'lerinde bulunmakta bu işletmelerde toplam 4 bin 660 kişi istihdam ediliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?