2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

IPA projesi tanıtıldı

Adıyaman'da Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği (IPA) projesi hakkında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Adıyaman'da Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'nın (BROP) tanıtım toplantısı düzenlendi. Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapılan toplantıya, ilçe kaymakam ve belediye başkanları,kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda projeyle ilgili bilgileri Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sait Uluçay verdi.

Proje Türk ekonomisinin rekabet gücünü AB ekonomisi ile yakınlaştırmak ve bölgesel sosyo-ekonomik gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlıyor. Toplantıda projenin Adıyaman'a sağlayacağı yararlar anlatıldı. Program kapsamında Adıyaman'ın başvurabileceği projelerin toplam bütçesi 1 milyon 601 bin 9 euro olduğu belirtildi.

Adıyaman için öncelikli sektörlerden iş ortamının iyileştirilmesi, sanayi alt yapısının gerçekleştirilmesi, yeni finansal araçların oluşturulması ve geliştirilmesi, Ar-Ge, İnovasyon, teknoloji ve bilgi teknolojileri altyapısının geliştirilmesi ile turizm altyapısının geliştirilmesi ile pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin iyileştirilmesi birinci öncelik olduğu açıklanırken, işletme kapasitelerinin artırılması ve girişimciliğin teşvik edilmesi İşletmelere temel bilgi ve danışmanlık desteği sağlanması ve sanayi sektörleri arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ikinci öncelik olduğu kaydedildi. Adıyaman'ın büyüme merkezi olarak Kilis'le beraber Gaziantep'e bağlı olduğu vurgulanan proje tanıtım toplantısında, projelerin 16 Ocak tarihine kadar verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Projelerin hazırlanması için çalışma grubunun oluşturulacağı dile getiren Vali Ramazan Sodan, projeyle ilgili olarak yapılacak tekliflerin bu gruba verilmesini istedi.

Proje tanıtımında katılımcılara bilgiler veren Sanayi ve Ticaret Müdürü Sait Uluçay, "Kurum ve kuruluşların bünyesinde faaliyet yürüten proje uzmanlarının, proje hazırlayacak kurum ve kuruluşlara yardımcı olmalarını, birlikte çalışma grupları oluşturmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 19:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?