4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

İplik deposu yandı: 2 işçi yaralı

Adıyaman-Kahta Karayolu üzerinde bulunan Seryap İplik Fabrikası’nın akrilik iplik deposunda çıkan yangında, depo kullanılmaz hale geldi. Yangına müdahale etmek isteyen 2 işçi zehirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Seryap İplik Fabrikası’nın akrilik iplik deposunda saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Makinelerden çıkan kıvılcım nedeniyle çıktığı sanılan yangın, biranda deponun her yerini sardı.

 Depoda bulunan iplik balyalarının biranda tutuşması ile birlikte olay yerine gelen itfaiye erleri ve fabrika işçileri, yangını söndürmeye çalıştı. Adıyaman Belediyesi’ne ait 4 itfaiye aracı ile Sanko Holding’e ait 1 itfaiye aracı, köpük ve su sıkarak yangına müdahale etti.

Daha önce Hayyam Garipoğlu’na ait ’Garipoğlu İplik Fabrikası’ adı altında işletilen fabrikada çıkan yangın, depodan makine kısmına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının tamamen söndürülmesi için kepçe ile fabrikanın duvarı yıkıldı.

Yangın yerine Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Emniyet Müdürü Süleyman Güleç de geldi. Depoda bulunan akrilik ipliklerin kimyasal madde içermesinden dolayı, herhangi bir zehirlenmeye karşı belediye ekipleri tarafından plastik kaplarla yoğurt getirildi.

Yangın mahalline gelenler, ağız ve burunlarını kapatarak dumandan korunmaya çalıştılar. Zehirlenme ihtimaline karşı olay yerine 112 Acil Servis ambulansları çağırıldı. Yangına itfaiye erleri ile birlikte müdahale eden fabrika işçileri Mehmet Demir ve Mehmet Türkoğlu, dumandan zehirlendi.

Zehirlenen işçilerden Mehmet Demir, arkadaşları tarafından ambulansa taşındı fakat İşçiye ilk müdahaleyi yapması gereken doktor ve sağlık görevlisinin ambulansta bulunmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine ambulans şoförü yaralıya ilk müdahaleyi yapmak istedi. Ambulans şoförü daha sonra zehirlenen işçiyi Adıyaman Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, yangının kıvılcım nedeniyle çıktığından şüphelenildiğini belirterek, fabrikanın sigortasının olmadığını kaydetti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, yangına zamanında müdahale edilerek, alevlerin makine kısmına sıçramasının önlendiğini söyledi.

adıyaman
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 07:46:34
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?