1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İranlı tırnakçılar yakayı ele verdi

İRANLI TIRNAKÇILAR ADIYAMAN'DA YAKAYI ELE VERDİ

İran'dan Türkiye'ye giriş yaparak çeşitli illerde hırsızlık yapan İran uyruklu iki kişi, Adıyaman'da ki ikinci hırsızlık olaylarında yakalandılar.

Edinilen bilgiye göre, İran'ın Başkenti Tahran'dan geldikleri ve Türkiye'de çeşitli illerde hırsızlık yaptıkları öğrenilen İran uyruklu 2 kişiyi Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri başarılı bir çalışma sonrası yakaladı. Şeriat kanunlarının geçerli olduğu İran'dan Türkiye'ye sürekli giriş yaparak, hırsızlık yaptıkları ve daha sonra ülkelerine döndükleri belirlenen iki hırsız Adıyaman'da güvenlik kameralarına yakalandı.

Son olarak Elazığ, Malatya, Gaziantep gibi illerde hırsızlık yaptıkları ortaya çıkan hırsızlar Adıyaman'da 2 kişinin parasını 'Tırnakçılık' yöntemiyle çaldı. Alı Hosseını ve Saeıd Karımı adlı şahıslar ilk olarak Alitaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ATM'den para çeken Yusuf Özgül'e yaklaşarak, kendilerinin İran vatandaşı olduklarını söylediler. Daha sonra şahıslardan bir tanesi 'En büyük Türk parası hangisi, bakabilir miyim?' diyerek şahsın elindeki parayı aldı. Parayı bir süre inceleyen şahıs daha sonra parayı Yusuf Özgül'ün cebine koyuyormuş, gibi yaparak el çabukluğuyla 650 TL'yi çaldı.

Daha sonra şahıslar bir tanesi Atatürk Caddesi üzerinde cep telefonu satışı yapan bir iş yerine gelerek 100 kontör istedi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık olayında şahıs yine, dükkanda çalışan kişiye 'En büyük Türk parası hangisi, bakabilir miyim?' dedi. Kasadan elinde bir deste para ile İranlı vatandaşa yardımcı olmak isteyen çalışan, Türk Lirası'nı şahsa tek tek tanıttı. İşyerinde çalışan şahsın elinden parayı alan şahıs paraları inceliyormuş gibi yaptıktan sonra el çabukluğuyla 200 TL'yi alarak işyerinden uzaklaştı.

Şüphelilerin eşkalleri üzerine çalışma başlatan polis ekipleri şahısları kiraladıkları otomobille birlikte Fatih Mahallesi'nde yakaladı. Şahısların yapılan üst aramasında 2 bin dolar çıktı. Hırsızlık olayının mağdurları şahısları teşhis etmesinin üzerinden emniyette sorgulaması biten şahıslar, adliyeye sevk edildi.

İran uyruklu iki şahsın daha önceden başka illerde de hırsızlık yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İRANLI TIRNAKÇILAR ADIYAMAN'DA YAKAYI ELE VERDİ
İRANLI TIRNAKÇILAR ADIYAMAN'DA YAKAYI ELE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:56:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 09:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?