6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İş adamları için projeler

Adıyaman Üniversitesi bünyesindeki Besni Meslek Yüksek Okulu iş adamlarına yardımcı olmak amacıyla yeni projeler üretiyor.


2007- 2008 eğitim yılının başlamasıyla birlikte Besni Meslek Yüksek Okulu'nda görevli eğitimciler iş adamlarına yardımcı olmak amacıyla hazırladıkları yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Besni Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkutlu, ilçede faaliyet gösteren işletmeler ile işbirliğine giderek, işletmelerin faaliyet konularına göre çalışmalarına yardımcı olmak için özellikle yurt dışında çalışan veya çalışmak isteyen kuruluşlara destek vermek amacıyla görüşmelerde bulunuyor.


Besni Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Hakan Erkutlu, ürettikleri yeni projelerle işletme sahiplerine yardımcı olmak için işletme sahipleriyle bizzat görüştüklerini belirterek, "Öğretim üyesi arkadaşlarımızla birlikte işletmecilerimize her türlü desteği vermek için ürettiğimiz projeler üzerinde çalışıyoruz. Üniversite işletme işbirliğini ya da sanayi işbirliğini sağlamak için çeşitli paneller ve konferanslar düzenliyoruz. Aynı zamanda işletmelerin ve iş adamlarımızın ayağına giderek onların sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz. Besni'ye ve Besnili iş adamlarına yardım etmeye hazırız. Biz üniversite ve yüksek okul olarak işletmelerimizin problemlerine çözüm bulmak için her zaman hazırız" dedi.


Yrd. Doç. Dr. Erkutlu, Adıyaman genelinde de bu çalışmayı sürdüreceklerini kaydederek, "Valimiz Halil Işık ile de görüşmelerde bulunduk. İşletmelerle ilgili bir merkez kurmayı düşünüyoruz. Öğrenci sayımız 460'tan 710'a ulaştı. 300 öğrenci daha geldi ve kapasite maksimuma doğru gidiyor. Okulumuzun kapasitesi 800 ve biz bu sayıya doğru gidiyoruz. Şu anda 1-2 sınıf eksiğimiz kaldı. Bunu da gelecek yıl açılacak olan Bankacılık ve Megatronik bölümleri ile tamamlayacağız. Ben gelecek yıl Senato'dan çıkarttıracağım ve bu bölümlere öğrenci alacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esmer polat IP: 88.226.149.xxx Tarih : 24.05.2008 12:21:36

işadamlarına yardımcı olmanız çok ii böylece daha bilinçli işletmeler olacaklar besnide okuyan öğrenciler içinde işe alımlarında iş adamlarının destek olmasını istiyoruz. bu okuldamn mezun olduğumuzda iş bulabileceğimiz imkanlar konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz.