1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İş adamlarına Polonya daveti

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve Yatırım Geliştirme Bölüm Yetkilisi Mıchal Mıerzwa, Adıyamanlı işadamlarının ülkesine yatırım yapmasını istedi.

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve Yatırım Geliştirme Bölüm Yetkilisi Mıchal Mıerzwa, Batman ve Şanlıurfa'ya yaptığı ziyaretlerin ardından Adıyaman'a geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy'u ziyaret eden Mıchal Mıerzwa, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla bir süre sohbet etti.
Toplantı salonunda ülkesi hakkında bilgiler veren Mıchal Mıerzwa, AB'ye üye olan Polonya Cumhuriyeti'nin yatırımlar için uygunluğunu ve hızla gelişen bir ülke olduğunu vurgulanarak, Türk İşadamlarının ülkesine yatırım yapmasını istedi.

Mıerzwa, iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat hacmini artırmayı ve iş adamları arasında yatırım ve ticaret ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıkları için bölgedeki yatırımcılara ülkesini tanıttıklarını ifade etti.

Mıerzwa, "Polonya yatırım yapmaya uygun bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir Türkiye'nin yaklaşık iki katıdır. Milli gelirin yüksek olması ihraçatcılar için çok önemlidir. Polonya halkı kaliteli ve yüksek teknolojiye önem veriyor olması ihracatçılarınız için iyi bir kapı anlamına geliyor. AB'ye üye diğer ülkelere göre, büyüme hızımız iki kat daha yüksektir.Ortalama rakamlara baktığımızda ne Cin, nede Hindistan bizim gibi hızlı büyüyemiyor. Polonya'nın 40 milyon olan nüfusu yatırımcılar için 40 milyon müşteri demektir" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy ise, Mıchal Mıerzwa'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:09:35
Güncelleme :28 Mart 2008 Cuma 12:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?