1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İş-Kur, kadınlar için proje bekliyor

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar, kadınların istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla hibe proje teklifler beklediklerini söyledi.

İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, merkezi finans ve ihale biriminin, Avrupa toplulukları Türkiye Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında verilen mali yardımlar aracılığıyla Türkiye'de uygulanacak hibe proje teklifleri beklediklerini söyledi.

Kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla etkili bir şekilde aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirme ve bu tedbirlerin uygulanma kapasitesini artırmayı amaçladıklarını dile getiren Tatar, bu hedefe kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki kültürel ve diğer engellerin azaltılması ile varacaklarını inandığını kaydederek, hedef grupları bakım sorumlulukları nedeniyle uzun süreli işsiz kalan kadınlar ve daha önce tarım sektöründe çalışmış olan kadınlar da dahil olmak üzere kentsel alanlarda yaşayan ve işgücü dışında kalan kadınların oluşturacağına dikkat çekti.

Projeye başvuru yapmak isteyen kadınların İş-Kur'un internet sitesinden başvuruyu gerçekleştirebileceklerini dile getiren Tatar, projeye son başvuru tarihinin 29 Mayıs 2009 olduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 11:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
medine aydin IP: 78.161.245.xxx Tarih : 19.04.2009 19:02:01

ben çeyız dikim atüliyesı açmak istiyurum ustayım  ıstıhdamda faydalanmak için negibi proje hazilamam lazım kereken bilgiyı tarafıma yazmanızı rica ediyurum kahta adiyaman tel 05443165901