2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

İş-Kur'a 6 bin başvuru

Adıyaman'da 2008 yılının Mayıs ayı itibari ile İş-Kur'a kayıtlı 6 bin 387 kişinin iş bulmak için İş-Kur'a müracaat ettiği öğrenildi.

Müracaatlarını yaparak iş bekleyen vatandaşlardan 688 kişi engelli, 222 kişi eski hükümlü, 4 kişi terör mağduru, 5 bin 473 kişi ise normal vatandaş olarak belirtildi. 5 bin 20 erkek vatandaşın başvuru yaptığı İş-Kur'a iş bulabilmek için bin 367 bayan başvuruda bulundu. İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, Mayıs ayı sonu itibari ile 14 kişinin kamu işlerine, 154 kişinin ise özel işletmelere yerleştirildiğini kaydetti.

İş-Kur faaliyetleri kapsamında çeşitli kursların açıldığı belirtilirken, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, artık vatandaşların iş başvurularını internet ortamında yapabileceklerini açıkladı. E-istihdam sisteminin iş arayan vatandaşlara bir bilgisayar kadar yakın olduğunun altını çizen Tatar, "e-istihdam sistemi ile iş arayan ve iş vermek isteyen vatandaşların kurumumuza gelerek kayıt yaptırmalarının yanı sıra internet ortamında da kayıt yapmalarını sağladı. İ

nternet üzerinde bu sistemimizin başladığı günden bu güne kadar kurumumuza gelerek kayıt yaptıranların sayısını düşürdü. E-istihdam sistemi ile birlikte iş arayan ve vermek isteyen vatandaşlarımız internet ortamında başvurularını yapabiliyor, kendilerine uygun işleri hızlı bir şekilde görebiliyorlar. İlçelerimizde şubelerimiz olmadığından dolayı bu sistem en çok ilçelerimizde ki vatandaşlarımızı memnun etti. Artık kağıt getir, kağıt götür işlerinden vatandaşlarımız kurtuldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?