2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

İşadamı Dicle'den kriz değerlendirmesi

İnternet Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dicle, ülkede ekonomik krizin olmadığını, finansal krizin olduğunu söyledi. 

Adıyaman'da yurt dışına ihracat yapan 6 işletmeden birisi olan İnternet Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dicle, krizin çarpıtıldığını ve 'Kriz' kelimesinin yanlış yerde kullanıldığını kaydetti. Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Zafer Ersoy'un, ekonomik kriz ve krizin Adıyaman'da fazla etki yaptığı ve fabrikaların kapandığı yönündeki açıklamalarına Mahmut Dicle'den de farklı bir açıklama geldi. 

Mahmut Dicle, mevcut durumun ekonomik kriz olmadığını, bunun bir finanssal kriz olduğunu vurgulayarak, “Ekonomik kriz çarpıtılıyor. Mevcut durum ekonomik kriz değil, finansal krizdir. Finansal kriz bankaların yurt dışından borçlanmasını zorlaştıran bir durum. Ama bu tamamen bankacılık sektörünü ilgilendiren bir konudur. Tabiki bankalarda yaşanan bu daralma bazı sektörleri etkileyecektir. Fakat Adıyaman ile ilgili herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Bu finansal kriz bütün dünyadaki bankaları ve bazı sektörleri etkilediği için Türkiye'deki tekstil sektörü için avantajlar oluşturmuştur. İddia edildiği gibi herhangi bir işçi çıkartılması söz konusu değildir. Tam tersi son iki ay içerisinde bazı firmalar yeni birimlerini devreye soktu. Bu ilimiz ve ülkemiz için sevindirici bir durumdur. Yeni birimlerimizi devreye sokmamızla birlikte işçi alımlarımızda da artış sağlanmıştır. Sektör içerisinde çalışmak isteyen çok sayıda hemşehrimize ihtiyaç olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Özellikle kalifiye elaman konusunda sıkıntılarımız var” dedi. 

ATSO Başkanı Zafer Ersoy'un kriz nedeniyle Adıyaman'daki 22 fabrikanın kapandığı yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Dicle, “Bu tür açıklamaların Adıyaman'ın ve ülkemizin yararına olacağını sanmıyorum. Bu tür açıklamalar talihsiz bir açıklamadır. Böyle açıklamalar toplumdaki pozitif durumları negatife çevirebilir. O nedenle dikkatli olmalıyız. Şu an birçok firmanın 6 aylık siparişleri mevcut olup, herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Aksine bu dönemde ihracatçı sayısı artmıştır” şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 17:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?