1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşadamından eğitime büyük katkı

Çiltuğ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz, Adıyaman'ın Besni ilçesine birisi ilköğretim diğeri anaokulu olmak üzere iki okul yaptırıyor.

Baraj inşaatı ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Çiltuğ A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz, memleketi Besni ilçesine eğitim yatırımı yaptı. Tuğsuz, Besni ilçesi Yenikent'e 16 derslikli ilköğretim okulu ile 7 derslikli anaokulu yaptırıyor. Yaklaşık maliyeti 2 milyon dolara mal olacak olan okulların 2010-2011 yılı eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirileceği bildirildi.
İşadamı İbrahim Tuğsuz tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli ilköğretim okuluna babasının ismi olan Tuğsuz Ali Ağa, anaokuluna Ümmü Tuğsuz ismi verilecek. Zemin etüdü yapılan okul inşaatlarının en kısa sürede başlayacağı kaydedildi.

Çiltuğ A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile beraberindekiler Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret ederek, okul yapımı konusunda protokol imzaladı.
Vali Ramazan Sodan, bu protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Değerli işadamımız İbrahim Tuğsuz'a eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim bizim için her şeyden önemlidir. Bir ülkenin eğitim seviyesi, o ülkenin gelişmişlik ve kalkınma seviyesini belirliyor. Cehaletten kurtulma ölçüsüdür. Dolayısıyla çocukların eğitimi için böyle bir hayır işlediği için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Güzel ve özel bir proje var. Besni ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İşadamı İbrahim Tuğsuz ise, Besni ilçesine yapılacak olan projenin daha önceden Gaziantep'te uygulandığını ve çok beğenildiğini belirterek, "Besni'deki eğitime katkıda bulunabileceğim için kendimi mutlu hissediyorum. İnşallah belirlediğimiz sürede okulları teslim ederiz. 3,5 - 4 bin metrekare inşaat alanı var. İki okul müşterek idare edilecek ama arada kapı olacak. Kompak bir proje. Konferans salonu, spor salonu olan güzel bir okul olacak. Aynı proje Gaziantep'te uygulandı ve çok beğenildi" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?