1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşçiler halktan destek istedi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken 2007 yılında işten çıkartılan işçiler, başlattıkları oturma eyleminin 32. gününde basın açıklaması yaptı.


İşlerine geri dönebilmek için oturma eylemi başlatan işçiler, alkış ve sloganlarla Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte pankartlar açan işçiler, başlattıkları imza kampanyasına vatandaşlardan destek istedi. İşçiler, 4 gün önce başlattıkları imza kampanyasında 13 bin imza topladıklarını ve bu sayının 50 bini bulacağını belirttiler.


Grup adına açıklama yapan Zeynal Karakaşlı, "Halkın desteğine rağmen TPAO genel müdürü ve bölge müdürü yayınlamış oldukları bildiride, bizlerin TPAO işçisi olmadığımızı, yaptıkları işin yasalara uygun olduğunu iddia ederek gülünç duruma düşmektedirler. Ne yazık ki en çok kar eden kuruluş olarak bilinen TPAO, 20 işçisine iş verememektedir" dedi.


"Ülkemizin en değerli petrol yataklarının yer aldığı Adıyaman'da işsizlik her geçen gün büyüyor" diyen Karakaşlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman'ın yoksulluğundan ve çaresizliğinden yararlanan ve krizi fırsat olarak kullanan patronlar, işverenler, organize sanayi bölgesinde Adıyamanlı işçileri düşük ücretle, çoğu sigortasız, 10-12 saat son derece ağır koşullarda çalışmaya mahkum ediyorlar. Bizler Yargıtay kararına rağmen keyfi olarak işe alınmayıp, işsizliğe, yoksulluğa, açlığa mahkum edilmeye çalışılıyoruz.

Bizler, 20 Adıyamanlı işçi olarak sesimizi çıkaramıyoruz. Sesimize kulak vermenizi, bizleri güçlendirmenizi bekliyoruz. Bizler, on binlerce işsiz ve yoksulla, işinden atılıp mağdur olmuşlarla, TEKEL'deki, organize sanayi bölgesindeki, TPAO'daki işçi arkadaşlarımızla kaderlerimizin ortak olduğunu düşünüyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?