1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşçiler su için eylem yaptı

Adıyaman Organize Sanayi'de (OSB) su sıkıntısı çektiklerini iddia eden binlerce işçi eylem yaptı.

Su sıkıntısı çektiklerini belirten işçiler, toplu halde OSB Müdürlüğü önüne yürüdü. İşçilerin eylem yapacağı bilgisini alan polis ekipleri olay yerine gelerek, işçilerin sakinleştirmeye çalıştı. OSB Müdürlüğü önünde pankartlar açan ve sloganlar atan işçiler yönetimi istifaya çağırarak, 7 aydır fabrikalarına bir damla suyun girmediğini söylediler. Su olmadığı için temizlik ihtiyaçlarını gideremediklerini ifade eden bazı işçiler, 'lavaboya bile gidemiyoruz' şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

OSB'ye hizmet girmediğini belirten Merkon Tekstil sahibi Faik Yılmaz, geçen yıl OSB'ye su getirilecek sözünü aldıklarını ve bir türlü bu sözün yerine getirilmediğini savundu.

OSB'nin daha değişik hizmetlere ihtiyaç duyduğunu fakat en acil olan ihtiyacın su olduğunu vurgulayan Yücel Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Yücel, "Çalışan personellerimiz su ihtiyaçlarını gideremiyor. Yetkililerin biraz daha duyarlı olmaları gerekir. Çalışanlarımız su olmadığı için bizleri protesto ediyor. Biz çalışanlarımızın seslerini bu şekilde duyurmak istedik. OSB'de 5 binden fazla işçi çalışıyor. Bu çocuklarda bu memleketin insanıdır. OSB'nin daha değişik hizmetlere ihtiyacı var fakat su sıkıntısı acil olan sıkıntımızdır. Bu sorunlar yatırımcıları da etkileyecektir. Mevcut yatırımcıları elimizde tutamazken bu sorunlarla dışarıdan gelecek olan yatırımcıya burada nasıl tutabiliriz" diye konuştu.

OSB'ye iki güne kadar su geleceği sözüne aldıklarını işçilerle paylaşan Adıyaman Tekstil Hazır Giyim Kümelenme Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz, OSB'nin su sorununu iyi bildiklerini kaydetti. Açıkgöz, "OSB'de bulunan 3 su kuyusu kurumuştur. Bir tanesi arızalı olduğu için kullanılamıyor. Bir tanesinden ise az miktarda su gelmektedir. Yapılan görüşmelerde yarın çamurda olsa bir vana takılıp OSB'ye su verileceği sözünü aldık. Ayrıca önümüzde ki günlerde OSB için su sondajı yapılacak. Su sorunu birkaç güne kadar çözülecektir" dedi

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?