6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İşçilerden başkana ziyaret

Adıyaman'ın Besni ilçesinde dernek kuran inşaat işçileri, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ü ziyaret etti


Çalışma koşullarını iyileştirmek ve iş alanlarına daha kolay ulaşmak için Besni İnşaat İşçileri Derneği kuruldu. Besnili inşaat işçileri ilk olarak Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ü makamında ziyaret ederek destek istedi.


Belediye Başkanı Öztürk de, işçi haklarının korunması yönünde sergilenen bu gayreti takdirle karşıladığını belirterek, "İlçemizde böyle bir derneğe ihtiyaç vardı. Derneğe, özellikle işçi ile işveren arasında gerekli koordinasyonun sağlanması açısından büyük görev düşüyor. Biz de belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Özellikle müteahhit firmalar ve işverenlerle işçilerimiz arasında koordinasyonu sağlamaya yönelik elimizden geleni yapacağız. İşçi kardeşlerimize gücümüz yettiğince yardım ve desteği vereceğiz" dedi.


Besni İnşaat İşçileri Derneği Başkanı Cengiz Aydıngüzel ise inşaat işçilerinin çalışma şartlarını iyileştirmek için dernek kurduklarını söyledi. Cengiz Aydıngüzel, Besni ve çevresinde bulunan işçilerin daha iyi koşullarda çalışmasını sağlayacak bir ortam oluşturmak için kurum ve kuruluşlarla temaslar kurarak işçilerin bu alanda sorunlarını tespit ve bunların çözülmesine yardımcı olmak için derneği kurduklarını anlattı.
Aydıngüzel, bu arada "İş bulamayan kişilere iş bulmak, yardıma muhtaç işçilere yardım etmek, iş alanlarını bilinçsiz işçilerden korumak, dışarıdan gelen ucuz ve kalitesiz iş gücünü engellemek amacında" olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 20:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?