1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşçilerin oturma eylemi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken 2007 yılında işten çıkarılan 20 personel aileleriyle birlikte bugün TPAO'ya kadar yürüyerek oturma eylemi yaptı.

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan işçilere ailelerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi. TPAO'dan çıkartılan personel yaptıkları açıklamada, yeniden iş başı yapacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı. TPAO önüne kadar slogan atarak yürüyen işçiler adına konuşan Zeynal Karataş, mahkemeyi kazanmalarına rağmen haklarını alamadıklarını belirterek "Biz 20 kişi olup TPAO'da geçici statüde çalışırken daimi kadroya geçmek için mahkemeye başvurduk" dedi.

Mahkemenin iki yıl sürdüğünü anlatan Karataş, şöyle konuştu: "Mahkeme sonunda Adıyaman İş Mahkemesi, işçi iadesine karar verdi. Mahkemeyi kazanmamızdaki en büyük etken bizim gibi geçici statüde çalışan 755 kişinin mahkeme yoluyla haklarını kazanmaları ve kadrolu personel olarak çalışmalarıdır. Bu mesele bizim meselemiz olmaktan çıkmıştır. Çalışan çalışmayan işten atılan taksilerde karın tokluğuna çalışan emekçilerin meselesi olmuştur. Bizlerin burada dik durmamız bütün emekçilerin güçlenmesi demektir."

Ağabeyine taşıdığı pankartla destek veren Seda Çakır, evli ve bir çocuk babası abisinin iki yıldır güçlükle ev geçindirdiğini dile getirerek, işçilerin yeniden işe alınmalarını istedi. Eyleme destek verenler arasında işçilerin mahalle komşuları da yer alırken, "Bugün onların başına gelenler yarın bizim başımıza gelebilir" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?