1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşçilerin zafer eylemi

Adıyaman Belediyesi'nin temizlik işlerini yapan müteahhit firmanın 4 yıl önce işten çıkardığı 119 işçi, belediye aleyhine açtığı davayı kazanmasının ardından, tazminatlarının ödenmesi için Demokrasi Parkı içinde eylem yapmaya başladı.
Temizlik işçileri Eylül ayında mahkemenin sonuçlandığını ve 4 aydan beri tazminatlarının ödenmediğini belirterek eylem kararı aldılar.

119 kişinin mahkemeye kazanmasına rağmen yaklaşık 40 kişi eyleme aileleriyle birlikte katıldı. Adıyaman belediyesi karşısında bulunan Demokrasi Parkı'nda ellerinde dövizlerle eylem yapmaya başlayan işçiler, tazminatları ödenene kadar eylemi bırakmayacaklarını ifade ettiler. Belediyenin, işten çıkartılan temizlik işçilerine toplam 1 milyon 600 bin TL tazminat ödeyeceği  belirtildi. Sloganlar atan eylemciler, basın açıklaması yaptı.

Belediye İş Sendikası Üyesi Ömer Ortaç, temizlik işçilerinin gariban vatandaşlar olduğunu, hakları olan paraları almak istediklerini ve eylemlerinin paraları ödenene kadar süreceğini dile getirdi. Ortaç, "Şuanda mağdur durumdayız. 119 kişinin eşleri ve çocukları gözü yaşlı bir şekilde mağdur edilmişlerdir. Mahkeme tarafından 4 ay önce karar verilmesine rağmen hala paralarımız verilmedi. Bu arkadaşlarımız yoksul ve mağdur kişilerdir. Biran önce paramızın ödenmesini talep ediyoruz" dedi.

Belediye yetkilileri ile işçiler arasında ödeme planında anlaşma sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 19:08:06
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 14:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?