1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşe yerleştirme vaadine kaşı uyarı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, TPAO'ya işe yerleştirme vaadiyle vatandaşların kandırılmak istendiğini bildirdi.

Şişman, yaptığı basın açıklamasında, koruma ve güvenlik hizmet alımı noktasında bazı kişilerin vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle kandırdığı yönünde bilgiler geldiğini ve bu konuda duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Şişman, özel güvenlik firmalarının katılımı ile 80 kişilik koruma ve güvenlik hizmet alım ihalesinin yapıldığını, yapılan ihaleye 16 firmanın teklif verdiğini, ancak ihaleye 10 firmanın katıldığını kaydetti. Şişman, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu firmalar içerisinde en düşük teklifi bir özel ortak girişim güvenlik firması vermiştir. Yasal süreç içerisinde ihale işlemleri devam etmektedir. Kamu İhale Kurumu'na yapılan şikayet başvurusu nedeni ile ihale henüz sonuçlanmamıştır. Kamu İhale Kurumu’nun onaylaması durumunda ilgili firma ile sözleşme imzalanacaktır. Dolayısıyla bu konunun tek muhatabı ilgili güvenlik firması olacaktır. Ancak; alınan bazı duyumlar nedeniyle kamuoyu ve Adıyaman halkının bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur. Bazı güvenlik firmalarının, zaman zaman ortaklık çalışanlarımızı da referans göstererek, eleman alımı yapacakları ve daha sonra bu elemanları ortaklık kadrosuna geçirecekleri yolunda vaatlerle maddi menfaat temin ettikleri ve bir takım gayri yasal girişimlerde bulundukları duyumları alınmaktadır."

Yapılan ihalenin yasal süresinin bir yıl olduğunu ifade eden Şişman, "Bir yıl sonunda yeniden ihaleye çıkılacaktır. Dolayısı ile hiçbir kimsenin bu süreden fazla çalıştırılma garantisi yoktur. Halkımızın bu gibi vaatlere kanmamaları, gerektiğinde ortaklığımızın yasal girişimlerde bulunacağı bilinmelidir. Ayrıca eleman temini, sözleşme şartlarına ve ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak sözleşmenin imzalanmasından sonra ihaleyi alan özel güvenlik firması tarafından sağlanacaktır. Bölge Müdürlüğümüz bu anlamda hiçbir şekilde taraf değildir. Dolayısıyla hiçbir personelimiz herhangi bir kişiye ya da kuruma referans olamaz. Bizim için tek referans sözleşme hükümleri, kanunlar, yönetmelikler ve büyük milletimizin kutsal değerleridir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 17:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?