7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Işık neden görevden alındı?

HAKSEN'DEN GÖREVDEN ALINMAYA TEPKİ

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) İl Başkanı Mahmut Babacan, 2008 yılından buyana Teftiş Kurulu Başkanlığını yürüten Necmettin Işık'ın mesnetsiz bir şekilde görevden alındığını savunarak, duruma tepki gösterdi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütürken görevden alınan Necmettin Işık'ı işinde başarılı bulduklarını ifade eden HAKSEN üyeleri, görevden alınmayla ilgili herhangi bir açıklamanın henüz yapılmadığına dikkat çekerek, tepki gösterdi.

Sendika üyeleri adına açıklamada bulunan HAKSEN Şube Başkanı Mahmut Babacan, Işık'ın Adıyaman eğitimine önemli katkılar da bulunduğunun altını çizerek; "Görevi sırasında çalışkanlığı ve disiplinliliği ile bilinen Necmettin Işık'ın görev süresi dolmadan görevinin sonlandırılması dayanağı olmayan kapalı kapılar ardında türlü oyunlarla, yönetmeliğe aykırı kabul edilemez bir durum olarak değerlendirilmektedir. İlimize projeleriyle eğitime büyük hizmetleri olmuş şimdiki Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat dönemindeki başarılı yöneticilerimiz tek tek görevlerine puslu vadilerde son verilmektedir. Bu durumun daha ne kadar payidar olacağı meçhuldür. İlimiz eğitimde sefilleri oynarken bu basit ve basiretsiz uygulamalar kimseye fayda sağlamayacağı bilinen bir gerçektir" dedi.

Gerekli açıklamanın yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Babacan,"Milli Eğitim Bakanlığının 1999-23785 sayılı ilköğretim müfettişleri başkanlıkları yönetmeliğinin 30. maddesinde, valiliklerce, en az on yıl ilköğretim müfettişliği yapmış olanlar, bu şartı taşıyan aday bulunmaması halinde kıdemi fazla olan ilköğretim müfettişleri arasından başkanlık için üç aday belirlenerek Personel Genel Müdürlüğüne teklif edilir. Personel Genel Müdürlüğünce eğitim, sicil ve kıdem durumu dikkate alınarak bu adaylardan biri Bakan onayı ile üç yıllığına başkan olarak görevlendirilir. Başkanlık yapanlar, aynı usulle en fazla bir defa daha teklif edilerek görevlendirilebilir, denmektedir. Hal böyleyken; adaylar nasıl belirlendi, başkan hangi kriterlere göre alındı gibi sorularımızın şeffaf bir şekilde cevaplanmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 15:58:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 23:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?