1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşitme engellilerden sergi

Adıyaman'da Gazi İlköğretim Okulu ve işitme engelliler sınıfı öğrencileri sergi açtı.
Serginin açılışına Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Rehberlik Araştırma Müdürü Abdulkerim Işık, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Halil Işık Kültür ve Sanat evinde açılışı gerçekleşen serginin açılışını Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan yaptı.
Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, bu tür çalışmaların önemine vurgu yaptı. Açılış sonrasında katılımcılar sergiyi gezdi.
İşitme engelliler sınıfında bulunan 15 öğrencinin bu sergiye hazırlandığını dile getiren İşitme Engelliler sınıf öğretmeni Serap Çetinkuş, "3 aydır Adıyaman'da görev yapmaktayım. Gazi İlköğretim Okulu ile işitme engelliler sınıfımızın ortaklaşa hazırladığı bir sergi. Öğrenciler teknoloji tasarım ve görsel sanatlar dersinde yaptıkları eserleri Adıyaman halkının seyrine açtılar. Bu eserlerin yapımı 3 ay sürdü. 3 aydır öğrencilerimizi bu sergi için hazırlanıyorlardı. Kermes amacıyla yaptığımız bir sergi değil. Eserlerimizin satışı söz konusu değil" diye konuştu.
Gazi İlköğretim Okulu olarak 400 öğrencinin yaptığı çalışmalardan yapılan derlemelerle sergiyi açtıklarını belirten Gazi İlköğretim Okulu resim öğretmeni Erdoğan Kaplan ise, "400 öğrencimizin yaptıkları çalışmalardan yapılan değerlemeler ile açıldı. Sergimizde iki ve üç boyutlu tasarımlar yer almaktadır. Serginin amacına ulaştığını düşünüyorum. Resim, heykel ve grafik eserleri sergimizde yer almaktadır. 300 çeşit eser şu an sergilenmektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?