1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İsrail'in yaptığı saldırı protesto edildi

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik yaptığı saldırıyı Adıyaman'da protesto eden göstericiler, İsrail ve ABD bayraklarını yaktı. 

Öğle namazı sonrası Yenipınar Cami önünde toplanan kalabalık grup ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail'in yaptığı saldırıyı protesto etti. Tekbirler getiren göstericiler, sloganlar atarak Demokrasi Parkı önüne geldi. Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterilerine Saadet Partisi, Memur-Sen'e bağlı sendikalar, İHH ve İHD destek verdi. Demokrasi Parkı önünde toplanan göstericiler, ''Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail'', ''Hamasa Selam, Direnişe Devam'' ve ''Müslümanlar Kardeştir'' şeklinde sloganlar atıldı. Polis ekipleri gösterilerde olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. 

Göstericiler adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Murat Erol, İsrail'i kınarken, konuşması sık sık tekbirlerle kesildi. 

Erol, "Dünya tarihinin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden biri sahneleniyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Savaş uçakları eşliğinde yapılan saldırılarda 300'e yakın Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Bizler öncelikle çoğunluğu masum sivillerden oluşan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve Filistinli
mücahitlere güç niyaz ediyoruz" dedi. 

Basın açıklamasının ardından göstericiler İsrail ve ABD bayraklarını çıkardı. Göstericilerden bir tanesi bayraklara kolonya dökerek, ateşe verdi. Yanan ve yere düşen bayrağa başka bir gösterici tekme vurunca, yanan bayrak başka bir göstericinin üzerine gitti. Gösterici yanmaktan son anda kurtuldu. Göstericiler arkadaşlarının yanmaması için hemen müdahale etti. Göstericiler yanan bayrakları tepeledi. 

Gösteriler, sloganlar ve tekbirlerle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 16:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?