1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşsiz gençlere yeni proje!

İŞSİZ GENÇLERE 'SANAT ATÖLYESİ' PROJESİ

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından hazırlanan 'Sanat Atölyesi' adlı projeyle işsiz gençler inşaat sektöründe hizmet verecek.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer, SODES kapsamında hazırlanan projenin başvurularının başladığını ve ay sonunda sona ereceğini açıkladı. Projenin amacını açıklayan Yeşim Çelik Süzer, "Adıyaman'da ki işsiz gençlere mimari maket eğitimleri vererek, modern bir kent için inşaat sektörüne yönelik hizmet verme amacı gütmektedir" dedi.

Süzer, "Bunun sonucunda mimari proje uygulanmadan önce 3 boyutlu maket uygulaması, müteahhidin yapacağı binanın satışından önce müşterilere daha iyi bir hizmet sunabilmek; site ya da yapılacak binanın yapılmadan önce müşteriye daha somut bir sunum olanağı sağlayacaktır. Bu eğitim sonucunda mimari projeler peyzaj ortak kullanım alanları tarihi yapı maketleri ve özel olarak yapılacak maketleri kapsamaktadır. Nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi noktasında da önemli dezavantajlar taşımaktadır. Klasik yaygın eğitim anlayışı maalesef piyasaya dönük nitelikte kalifiye iş gücünün ortaya çıkmasına katkı sunamamaktadır. 20'li yaşlarına kadar herhangi bir mesleki eğitim almamış ya da üniversiteyi bitirdiği halde iş bulamayan ve piyasasının talep ettiği herhangi bir mesleki yeterlilikleri bulunmayan gençler projenin hedef grubunu oluşturmaktadır" diye konuştu.

Eğitim süresinin bir yıl olduğunu belirten Süzer, katılımcıların maket yapmayı, içlekli küçültme yapmayı, kalıp oluşturmayı, tasarım yapmayı öğreneceklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 17:27:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?