1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşsiz üniversitelilere KPSS kursu

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde işsiz üniversite mezunlarının kamu personeli olmaları için, kaymakamlık KPSS kursu açacak.


Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş ve herhangi bir işe yerleşemeyen üniversite mezunlarını Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlamak için kurs açılacak.

Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Çelikhanlı olan ve ilçede yaşayan 90'a yakın üniversite mezununu gruplar halinde kabul ederek gelecekte neler yapılabileceği konusunda sohbet etti.

Gençlerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Ercan Turan, "Gençlerimiz yaşadıkları topluma faydalı olmak için çok gayretli. Bizler de onlara rehberlik yapmakla yükümlüyüz. Eğitilmiş insan gücünün toplumumuz ve ilçemiz açısından ne kadar önemli olduğunun unutulmaması gerekir. Çelikhan Kaymakamlığı olarak bu değerli ama atıl olan kapasiteyi değerlendirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İlk olarak gençlerimizi kamu personeli sınavına hazırlamak için donanımlı bir kurs açmayı planlıyorum. Bunun dışında üniversite mezunu gençlerin gelir getirici her türlü projesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla destek olacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 11:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?