1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşsizlerden 1 Mayıs talepleri

1 Mayıs İşçi Bayramını yıllardır kutlayamayan Adıyaman İşsizler Derneği üyeleri, bayramı kutlamak için iş başı yapmayı bekliyorlar.

İşçi bayramını bir zamanlar kendilerinin de kutladığını hatırlatan İşsizler Derneği Başkanı İsmet Güneş, dernek binasında basın açıklaması yaptı. İşçiyken 1 Mayıs'ı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Güneş, şimdi işsiz oldukları için bayramdan uzak kaldıklarını ifade etti.

Yeniden 1 Mayıs kutlamalarına katılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Güneş, işverenlere seslendi. Irgat olmak istemediklerinin altını çizen Güneş, "Bizlerin sanayicilerden, iş adamlarından ve bürokratlardan beklentilerimiz var. Dernek üyelerimiz konularında eğitimli, tecrübeli ve kalifiye elemanlardır. Bizlerde bütün işçiler gibi çalışmak, evimize bir parça ekmek götürmek istiyoruz. Bize verilecek desteklerle derneğimizin adını işçiler derneği yapmak istiyoruz" dedi.

1 Mayıs işçi bayramını işsiz bir şekilde kutlamak istemediklerini kaydeden Güneş, bayram günü çocuklar gibi sevinmek istediklerini ve mutluluğunda ancak iş başı yaparak sağlanabileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?