1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşsizlik hamal sayısını arttırdı

İŞSİZLİK HAMAL SAYISINI ARTTIRDI

Adıyaman'da evlerine ekmek götürebilmek için günübirlik iş bekleyen hamalların sayısında son dönemlerde artış yaşandı.

Sabahın erken saatlerinde Ulu Cami önüne gelen hamallar, günü birlik işlerde çalışmak için gün boyu bekliyor. İnşaat ve taşıma gibi işlerde yevmiye ile çalışan hamalların sayısında gözle görülür artış yaşandı. Ekonomik kriz ve mevsimsel nedenlerden dolayı sayılarında artış olan hamallar, 20-25 TL yevmiyeye çalışıyor.

Adıyaman'ın ırgat kenti olduğunu ve yaz aylarında Adana, Malatya, Niğde, Ordu, Gümüşhane gibi illere çalışmaya gidildiğini söyleyen İşsizler Dernek Başkanı İsmet Güneş, hamalların da sayısının arttığına işaret etti.

İsmet Güneş, hamalların Ulu Cami önünde saatlerce beklediğini ve Ulu Cami karşısında kahvehanelerinin olmasının utanç verici bir durum olduğunu vurguladı.

Irgat kenti Adıyaman'da hamal sayısının artmasının ekonomik durumun ne kadar içler açısı olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Güneş, "Hamallar içerisinde bizim üyemiz olan kişiler var. Onlar üyemiz olmasalar bile biz onların sesiyiz. Son dönemlerde sayılarında gözle görülür artışlar var. Daha önceden 10-15 kişi iken şimdi bu sayı 30'un üzerindedir. Kışın bu sayıda daha da artacak. Irgattan gelen kişiler yine gelip Ulu Cami önünde hamallık yapıyor. Bekleyen o kadar kişiden sadece birkaçı, taşıma ya

da inşaat işi bulabiliyor. Diğerleri yine evlerine ekmek götürecek parayı kazanamadan evlerine dönüyorlar" dedi.

Adıyaman'da ki işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Güneş, ekonomik krizden dolayı sosyal patlama yaşanmaması için yetkililerin çözüm üretmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İŞSİZLİK HAMAL SAYISINI ARTTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 10:24:05
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 11:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?