1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İstanbul gezisi için yola çıkıldı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülen 'İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi' programına katılacak olan gençlik merkezi üyeleri yola çıktı.

Gençlik Merkezi önünden velileri tarafından uğurlanan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. 14-18 yaş grubuna dahil gençlerin katılabildiği İstanbul gezisine 20 kişinin katıldığı bildirildi. İlk kez İstanbul'a gideceklerini belirten gençler, İstanbul'u çok merak ettiklerini, tarihi ve kültürel yerlerini dikkatle inceleyeceklerini ifade ettiler.
Türkiye genelinde ki bütün gençlik merkezlerinin 3'er gün arayla İstanbul'a gidecekleri açıklanırken Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman kafilesinin İstanbul'da Tunceli ve Çorum kafilesiyle birlikte hareket edeceğini ve arkadaşlık kuracağını söyledi.

İstanbul gezisinin yolculuk dahil 5 gün süreceğini kaydeden Bağcı, "Gençlerimiz İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini yakından görecekler. Bu vesile ile gençlik merkezi üyelerimiz kaynaşma ve yeni arkadaşlar tanıma fırsatı bulacaklar. Gençlerimiz İstanbul'da Azizi Mahmut Hüdai Türbesi, Anadolu Kavağı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy, Eyüp Sultan Cami ve Piyer Loti gibi yerleri gezecekler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?