1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İstanbul gezisi öncesi bilgi verildi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülen 'İstanbul Tarih ve Kültür Gezisi' programı öncesine geziye katılacak olan öğrencilere ve velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında gezide yapılması gerekenler anlatıldı. Gençlik merkezine üye gençlere yönelik düzenlenecek programın amacı Türkiye'nin tarihi ve kültürel özellikleriyle tüm dünyanın hayranlığını kazanan ve 2010 yılında 'Avrupa Kültür Başkenti' seçilen İstanbul'u görmelerini sağlamak olarak açıklandı. Geziye 14-18 yaş grubuna dahil gençlerin katılabileceği öğrenilirken, maddi durumu iyi olmayan gençlerin gönderileceği açıklandı.

Türkiye genelinde ki bütün gençlik merkezi üyelerinin 3'er gün arayla gideceğinin bildirildiği toplantıda İstanbul'a gidecek olan öğrencilerin kafile başkanı Mehmet Yenigün, geziye 20 kişinin katılacağını, Çorum ve Tunceli kafilesinin Adıyaman ile birlikte hareket edeceğini kaydederek," Program kapsamında 26 Haziran günü Adıyaman'dan ayrılacağız. 5 gün boyunca Tunceli ve Çorum kafilesi ile birlikte İstanbul'u gezeceğiz. Gençlerimiz İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini yakından görecekler. Bu vesile ile gençlik merkezi üyelerimiz kaynaşma ve yeni arkadaşlar tanıma fırsatı bulacaklar. Geziye derslerinde başarı sağlayan ve ailesinin maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler katılacaklardır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?