1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İstikal Marşı 88. yaşında

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 88. yıldönümü Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 88. yıldönümünde duygusal anlar yaşandı. Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Defterdar Şefik Tongal, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Hüsnü Özyeğin Lisesi öğrencilerinin düzenledikleri etkinlikte Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı anlatan şiirlerin okunması esnasında salonda bulunan davetliler duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler tarafından sahnelenen 'Türk Anası' adlı oyunda büyük beğeni topladı. Tarih öğretmeni Özlem Çulcu, İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini anlattı. Etkinliklerde şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi gerektiğini belirterek, "İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif'in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif şiir ve yazılarının yanı sıra camilerde verdiği vaazlarla halkı milli mücadeleye destek vermeye çağırmıştır. İstiklal Marşı o günlerin heyecanıyla yazılmıştır. Bütün bu anlatılan şeyleri mutlaka daha önceden de duydunuz ve belki de bir çoğunuzun ruhunda derin akisler uyandırdı. Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayan şanlı ceddimiz, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister,
fedakarlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?