2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

'İstikrarsızlık ekonomiyi bozacak'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2008 yılı istişare ve değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek için Adıyaman'a geldi.


Adıyaman-Şanlıurfa yol ayrımında çiçeklerle ve halk oyunları ile karşılanan TESK Genel Başkanı Palandöken'e onlarca araç konvoyda eşlik etti. Palandöken'i oda başkanları, esnaflar ve vatandaşların katılımı ile oluşan kalabalık bir grup karşıladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ında katılacağı değerlendirme toplantısı için bugün Adıyaman'a gelen Palandöken toplantı öncesinde esnaflarla bir araya geldi. Antiochos Oteli’nde esnafla basına kapalı olarak bir arayan gelen Palandöken, ekonominin düzelmesi için bütün siyasi partilerin ekonomi konusuna el atması lazım dedi.

Palandöken, Adıyaman'da kendi evi gibi karşılandığını ve bundan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu gün çok hassas bir gündür. Türkiye'de belirli sıkıntılar var.Bu sıkıntıların çözülmesi esnaf ve sanatkarın işlerinin açılması demektir. Vatandaşın alım gücünün yükseltilmesi gerekmektedir. Biz dünya petrolünü elimizde bulunduruyoruz. Ama petrol pahalı olunca lokomotif olarak bu artışlar bütün ürünlere yansıyor. Bunun da bedelini halk ödüyor. Türkiye'de suni bir gündem oluşturuluyor. Bu gündemin zararını bütün dünya biliyor. Ülkedeki bu belirsizliklerin faturasını gelişmiş ülkelerin ekonomileri bastırıyor. Bu nedenle Türkiye gelmesi gereken noktaya bir türlü gelemiyor. 2006 yılına kadar ekonomide, enflasyonda önemli bir düşüş oldu. Enflasyon tek haneli oldu. Ama ne oldu bugün yine enflasyon çift haneler yükseldi. Bu yükseliş temel gıda ürünlerinde yüzde 100'ü buldu. Küresel ısınmanın getirdiği dünyadaki bakliyat fiyatlarındaki artış Türkiye'ye de yansıdı. Bunun yansımasının sebebi planlı ekim dönemlerinde gerekli müdahaleler yapılmadı. Devreye spekülatörler girdi. Halkın alım gücünü biraz daha etkiledi. Bu istikrarsızlık hem ekonomiyi bozacak, hem de halkın kemer sıkma politikası ile son bulacak" dedi.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?