1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İşverenler SGK tarafından aydınlatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından işverenlere, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda yapılan değişiklikler hakkında detaylı bilgiler verildi. 

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Teftiş Kurulu Adana Başmüfettişi Feridun Sarı, müfettişler Nihat Uzun ve Fatih Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya Adıyaman SGK Müdürü Kasım Tekin, OSB Müdürü Yüksel Ünal, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Karaaslan ve çok sayıda işveren katıldı. Toplantının açılış konuşmasında SGK Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın uygulanmasında sorun ve sıkıntıların yaşanmasının yanında bilgi kirliliğinin olduğunu belirterek, bu toplantıyla bu bilgi kirliliğinin ortadan kalkacağını kaydetti. 

Toplantıda konuşan Teftiş Kurulu Adana Başmüfettişi Feridun Sarı, yeni yasanın kurum ve işverenlere getirdiği hak ve sorumlulukların bilinmesi gerektiğini belirtti. Sarı, yasayla birlikte ana parametrelerde yapılan değişiklikler, malullük ve ölüm aylığında yapılan değişiklikler, sosyal güvenlik destek primi, kısa vadeli sigorta uygulamalarındaki değişiklikler, isteğe bağlı sigorta düzenlemeleri ve diğer önemli düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. 

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:39:21
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 19:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?