6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İtfaiye erlerine eğitim verildi

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli personele yangınlara nasıl müdahale etmeleri gerektiği konusunda eğitim verildi.

İtfaiye Müdürlüğü’nde eğitim uzmanı Muhittin Yaylasın tarafından teorik ve uygulamalı olarak itfaiye erlerine eğitim verildi. İtfaiye Amiri Hasan Korkmaz ve tüm itfaiye erlerinin katıldığı eğitimde olası yangınlarda anında ve seri bir şekilde müdahale etme yöntemleri ile yangın çeşitleri üzerinde duruldu. Yaylasın, yangınlarına nasıl müdahale edileceği, müdahale yöntemlerinin nasıl yapılacağı, ayrıca gerekli araç ve gereçlerin kullanım şekilleri ile ilgili itfaiye erlerini bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İtfaiye Müdürlüğü’ndeki araç ve gereçlerin sayısının arttırıldığını belirtti. Büyükaslan, “Olası yangınlara anında ve seri bir şekilde nasıl müdahale edilebilir, düşüncesiyle eğitim ve teknik bilgilerinin arttırılması için itfaiye müdürlüğü personelini eğitime tabi tuttuk. Daha önce 1 adet 20 metre açılabilir mekanik merdivenli ve 3 adet normal merdivenli olmak üzere toplam 4 arazözle hizmet veriyorduk. Hizmetimizin daha çok verimli olabilmesi için bugün yaklaşık 28 metre uzunluğunda açılabilir 9. kata uzanabilecek 1 adet otomatik merdivenli yine 18 metre açılabilen 1 adet 20 metre açılabilir mekanik merdivenli 2 adet arazöz daha alarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 11:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman namık Dilek IP: 85.104.59.xxx Tarih : 24.08.2007 08:25:40
İtfaiye görevi çok önemli ve özellik arz eden bir birimdir, bu sebeple itfaiye erlerinin bilinçli, bir komando askeri gibi atik olması gerekiyor. Yukarıdaki işlevlerin yerine getirilebilmesi için tfaiye görevlilerinin bir uzman eğitimci tarafından haftada en az 2 defa eğitim yapması(Koşu, Tırmanma, kültür fizik hareketleri) gerektiğine inanıyorum. yani anlatımla bu iş sağlıklı yürümez