6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

İtfaiye nefesleri kesti

İTFAİYE EKİPLERİ GÖSTERİLERİYLE NEFESLERİ KESTİ

İtfaiye teşkilatının 87. kuruluş yıl dönümünü etkinliklerinde gösteri yapan Adıyaman Belediyesi itfaiye ekipleri gösterileriyle izleyenlerin nefeslerini kesti.

Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen resmi törenlerde itfaiye ekipleri birbirinden farklı gösterileriyle izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar törenlere katıldı.

Çelenk koyma ile başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. İtfaiye ekipleri ilk olarak itfaiyeci duası yaptı. İtfaiye ekipleri dua sonrasında çatıya çıkarak intihar girişiminde bulunan bir kişiyi kurtarmaya çalıştı. Ekipler çatıdan atlayan şahsı branda açarak kurtardı. Ekipler daha sonra binada çıkan yangında mahsur kalan kişileri kurtarma gösterisi yaptı.

Gösterilirde vatandaşları en fazla heyecanlandıran ise, içi benzin dolu tankerdeki yangını söndürme gösterisi oldu. Yakılan tankın alevleri yükselince vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri bu yangını köpük ve suyla başarılı bir şekilde söndürdü. Ekipler gösterilerinin sonunda iplere bağlı şekilde Türk Bayrağı açtı. Gerçeği aratmayan gösterilerde vatandaşlar ekipleri uzun süre alkışladı.

Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin kendilerini ilgilendiren her türlü olaylara uluslar arası standartların öngördüğü sürede, etkin müdahale ettiğini belirterek, olaylara müdahale edecek nitelikte eğitimli ve tecrübeli itfaiyeciler yetiştirildiğini söyledi.

İtfaiye müdürlüğünde 4'ü merdivenli 6 arazöz, 1 tam donanımlı kurtarma aracı, 1 kılavuz aracı ve 50 personel bulunduğunu belirten Büyükaslan, araç filosunun güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Vali Ramazan Sodan ise başta yangın olmak üzere birçok afet olaylarına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini ifade ederek, itfaiye ekiplerinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden emekli olan itfaiye erlerine plaket verildi.

İTFAİYE EKİPLERİ GÖSTERİLERİYLE NEFESLERİ KESTİ
İTFAİYE EKİPLERİ GÖSTERİLERİYLE NEFESLERİ KESTİ
İTFAİYE EKİPLERİ GÖSTERİLERİYLE NEFESLERİ KESTİ
İTFAİYE EKİPLERİ GÖSTERİLERİYLE NEFESLERİ KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 15:47:03
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 18:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?