1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

İtfaiyeden tatbikat

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tatbikat gerçekleştirdi.

İtfaiye Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye eri bulunmadan teknik araçlarla yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Ekiplerin tatbikatı gerçeği aratmadı.

Tatbikatı izleyenler arasında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş’ta yerini aldı. Tatbikatta sembolik olarak yanan akaryakıt tankeri teknik araçlarla uzaktan kumanda yöntemi ile söndürüldü. Tatbikatla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Rıfat Moran,”Yanmakta olan akaryakıt tankının merdiven üzerinde itfaiye eri olmadan bir nevi uzaktan kumanda ile köpük sıkılarak yangını söndürme tatbikatıdır. Genellikle bilgisayar ortamında bu tatbikatlar yapılıyor. En az 46 metre yüksekliğe çıkabilen itfaiye araçlarımız var. Bu araçlar önümüzdeki günlerde müdürlüğümüze kazandırılacak. Bu araçlarda itfaiye eri olmadan araç içerisinde ki monitör yardımı ile yangın söndürme çalışmaları yapılabiliyor” diye konuştu.

Vatandaşlardan itfaiye araçlarına ve ekiplerine yol vermeleri ve gereksiz yere 110’unu meşgul etmemelerini isteyen Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Rıfat Moran, elektrik kontağından çıkan yangın sayısını düşürmek için yapılması gerekenlere değinerek, ”Yangın 110’da başlar. İkinci kumanda ekiplerdir. Bizler kademe kademe yangının büyüklüğüne göre hareket etmektedir. Bizim vatandaşlardan istediğimiz araçlarımız seyir halinde iken usulüne uygun bir şekilde yol vermeleridir. Sireni duyduktan sonra ani fren yapmasınlar. Ani fren bizi seyir halinde iken olumsuz etkiliyor. Adıyaman küçük bir vilayet olduğu için trafik ekipleri bizi engellemez ve yolda herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmazsak doğu’dan batıya ortalama 5 dakika gibi kısa bir sürede gidebiliyoruz. Büyük vilayetlerde gruplar halinde çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız yangın anında panik yapmasınlar. Kış günlerde özellikle baca temizliklerini yapsınlar. Ev içerisinde bulunan elektrikli cihazlar lüzumlu değil ise prizden çeksinler. Aşırı yüklenme olmaz ise elektrik kontağından çıkan yangın sayısında düşüşler yaşanacaktır” dedi.

Tatbikatı değerlendiren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş ise, Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün her geçen gün açılım gösterdiğine vurgu yaparak, ”Bu açılımların bir örneğini biraz önce tatbikatta gördük. Adıyaman belediyesi son zamanlarda araç konusunda ve teknik elemanların yetiştirilmesi konusunda, gerekli eğitimleri almaktadır. Ve gelişen Adıyaman’da bu eğitimleri vatandaşlar ile tatbikat esnasında veya bilgilendirme toplantılarında paylaşmaktadır. Bu tür tatbikatlar ilerleyen günlerde vatandaşlara yönelik olacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?