1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Japon Büyükelçi Adıyaman'da

Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Adıyaman'da Mikrokredi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin açılışlarına katıldı.

Japonya Büyükelçiliği tarafından yürütülen Yerel Projeler için Hibe Yardım Programları kapsamında, Adıyaman'a gelen Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, ilk olarak Adıyaman'da açılan Mikrokredi uygulamasının açılış toplantısına katıldı. Tanaka'nın yanı sıra toplantıya, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgün, kurum müdürleri ve oda başkanları ile girişimci kadınlar katıldı.

Türkiye İsrafı Önlem Vakfı tarafından yürütülen Mikrokredi uygulamasının açılış töreninde çalışmaları anlatan Vakıf Başkanı Aziz Akgün, dar gelirli ailelere hibe şeklinde yardımları yaptıklarını dile getirdi. Yardımları kimseyi rencide etmeden yaptıklarını kaydeden Akgün, 175 ülkede 600 milyon insanın mikrokrediden istifade ettiğini belirterek, "Mikrokredi dünyayı değiştiren 10 fikirden bir tanesidir. Türkiye'de 29 ilde 39 şubesi bulunan uygulama merkezimiz ilk olarak Türkiye'de pilot bölge olarak belirlediğimiz Diyarbakır'da açılmıştır. Türkiye'de 19 milyon kişiye 23 milyon TL mikrokredi desteği verdik. Uygulamalarımız dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de başarılı bir şekilde ilerliyor. Amacımız 2010 yılında Türkiye'nin 81 şehrinde şubelerimizi açmak" diye konuştu.

Dünyada ilk olarak 1976 yılında Prof. Dr. Muhammed Yunus tarafından Bangladeş'te açılan Mikrokredi Uygulama Merkezi’nin Adıyaman'daki şube açılışında, açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti. Projenin güzel bir şekilde ilerlemesi için Valilik olarak çalıştıklarını vurgulayan Vali Ramazan Sodan, proje kapsamında vatandaşların önlerini açacaklarını söyledi.
Açılış sonrası Vali Ramazan Sodan, Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgün, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve Hasan Alaköse, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Japon Büyükelçisi Nobuaki Tanaka'ya meyan şerbeti ile Besni üzümünden yapılmış sucuk ikram edildi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ikramları beğenen Tanaka'ya, ikramlardan oluşan hediye paketi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgün'e ise halı takdim etti.

Öte yandan, Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ile beraberindeki heyet, Adıyaman Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?