6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kaçak elektrik denetimleri artırıldı

Kış aylarıyla birlikte artan kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için Göksu Edaş ekipleri denetimleri sıklaştırdı. 

Göksu Edaş Adıyaman Müessese Müdürlüğü tarafından 20 kişiden oluşturulan 3 ayrı ekip kentin çeşitli mahallelerinde denetimleri sıklaştırdı. 

Göksu Edaş Adıyaman Müessese Müdürü İbrahim Gürbüz, rutin denetimlerin sıklaştırıldığını ve kaçak kayıp oranının aşağılara çekilmek istendiğini kaydetti. 

Gürbüz, "Doğu ve Güneydoğu illeri arasında 10.6 kayıp kaçak oranıyla en az kaçak kullanımıyla Adıyaman birinci sırada yer alıyor. Ekiplerimiz kış aylarıyla birlikte artan kaçak kullanım oranını aşağılara çekerek, sıfıra indirmek için denetimleri yoğunlaştırdı" dedi. 

Gürbüz, kaçak elektrik kullanan abonelerin fatura bedelleri, elektrik faturalarını düzgün ödeyen ve kurallar dahilinde elektrik kullanan abonelerden tahsil edildiğin değinerek, "Artan abone sayısı ve kış aylarında yaşanan kaçak elektrik tüketiminin artması normal abonelerin zaman zaman elektrik kesintileri yaşamasına neden olmaktadır. Özellikle geceleri elektrikli ısıtıcıların kaçak tüketim yapanlar tarafından kullanılmasıyla şehir şebekesinde meydana gelen aşırı yüklenmeler enerji sıkıntılarının yaşanmasına neden olurken, normal bir şekilde elektrik tüketimi yapan abonelerin de bu sıkıntıyı yaşamasına neden olmaktadır. Kaçak elektrik kullanan abonelerin elektrik borçları bütün abonelere yansımaktadır. Bu sebepten dahi olsa kaçak elektrik kullananların ihbar edilmesi vatandaşlılık görevidir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 17:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?