4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Kaçak kömüre tepki

Hava kirliliğine neden olduğu ve sağlığı olumsuz etkilediği için satışı yasaklanan Cizre kömürünün Adıyaman’da gizli olarak satışının yapıldığını belirten Adıyamanlı kömür satıcıları, yetkililerin denetimlerini sıklaştırmasını istiyor.

Satışı ve kullanması yasak olan Cizre kömürünün torba ve açıktan satıldığını belirten kömür satıcıları, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinin bu konuya daha duyarlı olması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar ise Cizre kömürünün ithal kömürlere nazaran ucuz olmasından dolayı Cizre kömürüne rağbet ediyor.

Oduncular Pazarı esnafından Hacı Aydın, kömür satışlarının iyi gittiğini fakat yasak kömür satışlarının durdurulması ile işlerin daha da düzeleceğini belirterek, "Yasak olan Cizre kömürünü getiren kendi esnafımız, bunları gizliden satıyor.

 Belediye ve Çevre Sağlık Müdürlüğü’nün buna dur demesi gerekiyor. Tonu 270 milyon olan ithal kok kömürleri yerine vatandaş 160-170 milyona Cizre kömürü almayı tercih ediyor. Çevre kirliliğine neden olan ve sağlığı etkileyen Cizre kömürünün Adıyaman’a girişinin engellenmesi gerekir" dedi

adıyaman
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?