6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'Kaçak yapılaşmanın önüne geçemedik'

BAŞKAN BÜYÜKASLAN, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği sabah kahvaltısında gündem ve belediye hizmetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bozdoğan Otel'de başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kahvaltı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son dönemlerde belediye hizmetleri hakkında basında çıkan olumlu ve olumsuz haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Necip Büyükaslan, özellikle yeni imar kanunu, yağışlar, Tekel'in yeri başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Büyükaslan, kaçak yapının önünü kesmek için çalıştıklarını fakat özellikle seçim döneminde kaçak yapıların mantar gibi çoğaldığını belirterek, kaçak yapılaşmanın tamamen önüne geçilemediğini söyledi.

Büyükaslan, "Yeni imar kanunu ile birlikte kaçak yapılara belediye encümeni kararıyla 500-25 bin TL arasında cezalar verilebiliyordu. Bu kanun değişti ve kaçak yapılara verilecek cezalar sınıflandırıldı. 120 metrekare bir yapı için 7 bin TL, 150 metrekare bir yapı için 8 bin 800 TL, 200 metrekare yapı için 11 bin 700 TL ceza uygun görülüyor. Vatandaşlar 150 metrekare kaçak yapı yaptıklarında 8 bin 800 TL ceza vermesi gerekirken, tüm işlemlerini yapıp ruhsat alınması vatandaşa 3 bin 774 TL'ye mal oluyor.

Vatandaşlarımızın kaçak yapı yapmak yerine ruhsat almasını bekliyoruz" dedi.

Tekel İşletme Müdürlüğü yeri ve Tekel'e ait depoların bulunduğu yerlerin emlak değeri üzerinden alınması için belediye olarak ilgili yerlere müracaatta bulunduklarını ifade ederek, "Belediye olarak emlak değeri üzerinden alıcı olduğumuzu belirten dilekçeyle bu yeri almak için münacatta bulunduk. Hem Tekel işletme müdürlüğünün yerini hem de depoların bulunduğu alan için girişimlerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yıllara göre metrekareye düşen yağış oranlarını veren ve 2009 yılı sonu itibariyle aşırı yağışların meydana geldiğini kaydeden Büyükaslan, sadece iki mahallede sorunlar yaşandığını söyledi. Büyüksalan, Karadağ mevkiine yapılacak olan açık su kanalı için girişler başlatıldığını belirtti.

Belediye tarafından yapılan hizmetlerde kendi isminin yer almasından rahatsızlık duymadığını vurgulayan Büyükaslan, kendisinden önceki dönemlerde de yapılan işlerin altında belediye başkanlarının isimlerinin yer aldığını sözlerine ekledi.

Varlık Mahallesi'nde başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında başlatılan çalışmayla ilgili olarak ise Büyükaslan, "Proje kapsamında 360 konut yapılacak. Projesi hazır ve işlemlerin yüzde 70'i bitti. Hak sahiplerinden yüzde 60'na yaklaşık 2.5 milyon TL ödeme yapıldı. Bu ay içersinde 1.1 milyon TL daha ödeme yapılacak. Kenar mahallelerin cazibesinin arttırılması için bu tür projeler büyük önem arz etmektedir. Bu yılsonu itibariyle konutların temeli atılacak" diye konuştu.

Başkan Büyükaslan, temizlik işçilerine birkaç aydan beri verilemeyen maaşların sıkıntılarını bu aydan itibaren giderileceğini vurgularken, belediyenin kendi personelinde maaş sıkıntısı yaşanmadığını ifade etti.

BAŞKAN BÜYÜKASLAN, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:29:05
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 13:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?