1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kadın girişimciler Vali'yi ziyaret etti

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan kadın girişimciler kurulu ilk ziyaretlerini Vali Ramazan Sodan'a yaptı. 

ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hayriye Ersoy, Başkan Vekilleri Berrin Aslancirit, Ferhan Arslan ve üye Nimet Peri Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret ederek, pozitif ayrımcılık istediler. TOBB tarafından Ticaret ve Sanayi Odaları'nda kadın girişimciler kurulu oluşturulması yönünde çalışma başlatıldığı ve bu kurulu oluşturan ilk iller arasında Adıyaman'ın bulunduğu belirtildi. 

Vali Ramazan Sodan'dan pozitif ayrımcılık istediklerini belirten Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hayriye Ersoy, "Bizler oluşumlarda bayanlarında olmasını istiyoruz. Bizler çok güç şartlardan geçerek bu konumlara geldik. On yıl öncesinde sokaklarda yürümekte zorlanırken bu gün kendi ilimiz için çalışıyoruz. Aktif olarak görev almak ve katkı sağlamak bizleri çok mutlu ediyor. Kadınların daha fazla görev alması için valilik makamından pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Bunun yanında Kadın İşgem'i kurmak istiyoruz" dedi. 

Vali Ramazan Sodan ise, kadınlara destek olunması gerektiğini belirterek kadınların istediği desteği sağlayacaklarını, istihdamın sağlanması açısından yürütülecek faaliyetleri destek çıkacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:23:44
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 17:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?