3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Kadın ve Gençlik Platformu, Adıyaman'da

Türkiye’deki köy okullarının temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yardım çalışmaları yürüten Kadın ve Gençlik Platformu üyeleri, bugün Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Köy okullarının temel ihtiyaçlarını gidermek ve öğrencilere giyecek yardımı yapmak için Türkiye’yi dolaşan Kadın ve Gençlik Platformu Başkanı Rümeyda Akbay, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün eşi ve Başkan Yardımcısı Mine Aygün ve Californiya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Francine A. Brunguy, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kadın ve Gençlik Platformu Başkanı Rümeyda Akbay, "Özellikle köy okullarındaki tuvalet, pencere ve kapı sıkıntılarını gidermek için buradayız. Geçenlerde Gaziantep’e 100-120 milyar değerinde 4 TIR dolusu malzeme gönderdik. Adıyaman’a da elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Başkan Yardımcısı Mine Aygün ise, okullarda en öncelikli meselenin sağlık olduğunu ve hijyen olmayan tuvaletleri olan okulların sağlıklı olamayacağını kaydetti. Oda Başkanı Zafer Ersoy da, Kadın ve Gençlik Platformu’nun Adıyaman’a yardım yapmalarından memnun olduklarını ifade etti. Ersoy, Kadın ve Gençlik Platformu üyelerine Nemrut Dağı’nın küçük figürlerini hediye etti.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 10:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?