1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Kadına şiddet korkuç boyutta'

Adıyaman Barosu Kadın Hukuk Komisyonu tarafından Siirt'te genç bir kızın yaşadığı olayla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Baro'da basın açıklaması yapan Kadın Hukuk Komisyonu üyeleri, kadına yönelik şiddet olaylarının Türkiye'de sık sık gündeme geldiğine dikkat çektiler. Komisyon adına açıklama yapan Av. Nezahat Önder, kadına uygulanan şiddetin toplumsal bir yara olduğunu vurguladı. Av. Nezahat Önder, "Son günlerde ülkemizde sıkça gündeme gelen kadına yönelik şiddet olayları sadece hukukçuların değil, başta hükümetin, kolluk kuvvetinin, yargının, eğitimcilerin kısacası toplumun her kesimin üzerine düşmesi gereken toplumsal bir yara olduğunu göstermektedir.

Geçtiğimiz hafta içinde Siirt'te babasının ve erkek kardeşlerinin şiddetinden kurtulmak için 6. kattan atlayan ve götürüldüğü hastanede aile fertleri tarafından 5 yerinden bıçaklanan 17 yaşındaki genç kız N.E olayı, kadına yönelik şiddetin ne kadar korkunç boyutta yaşandığının bir örneğidir. Daha vahim olanı ise bu olayın arkasından yapılan ve olayın haklı olduğunu savunan çok sayıda yorumların olmasıdır" dedi.

Önder, "Geçtiğimiz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Nahide Oğuz adlı sürekli şiddet mağduru kadının talebini kabul etmiş ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararında kadınların şiddete karşı korunmasının lokal yetkililerin genel tutumlarından kaynaklandığı belirtilmiş, kadınların şikayetlerini geri çekmeleri halinde bile devletin konuyu araştırması gerektiği yetkililerin ise, önlem almak yerine kadınların şikayetten vazgeçmek için çaba harcadıklarını vurgulamıştır.

Kadına karşı her türlü şiddetin durdurulması ve tüm yetkililerin görevlerini yerine getirmeleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı bir başlangıç olmalıdır. Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu olarak kadına karışı uygulanan şiddetin her türünü kınıyor bu konuda tüm topluma duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan Tezerdi IP: 78.165.84.xxx Tarih : 18.06.2009 10:35:27

Sitenizi çok yakından takip ediyorum. Başlıkta bir hata olmuş onu belirtmek için mail. atıyorum Kadına şiddet korkunç boyutta olması gerekiyor. Saygılarımla