1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kadınlar okur yazar oldu

Adıyaman'da 1. kademe okuma yazma kursuna katılan yaklaşık 2 bin kişiden bin 251 kişi okuma yazmayı öğrenerek diplomalarını aldı.

Okuma yazma kursuna katılan ve eğitimlerini başarıyla bitiren kadınlara ve genç kızlara diplomalarının yanı sıra altın hediye edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Ana-Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında düzenlenen kurslar Adıyaman'da büyük ilgi gördü.

Kampanya öncesinde Adıyaman'da okuma yazma bilmeyen yaklaşık 80 bin sayısı gün geçtikçe düşüyor. Adıyaman ve ilçelerinde başlatılan okuma yazma kurslarında binlerce ana kız okuma yazma öğreniyor. Adıyaman merkezde 207 kursun açıldığı, bu kurslardan 179 kursun tamamlandığı ve bin 251 kişinin diploma aldığı belirtildi.

Halk eğitim salonunda düzenlenen diploma töreninde kursiyerlere altın hediye edildi. Vali Ramazan Sodan'ın yanı sıra çok sayıda kurum müdürü, okuma yazma öğrenen kursiyerler ve aileleri diploma törenine katıldı. Törende kursiyerlere Vali Ramazan Sodan tarafından diploma ve altınları verildi. Törende okuma yazma öğrenen kadınlara kitap okutuldu.

Vali Ramazan Sodan, törende yaptığı konuşmada okuma yazmanın önemine dikkat çekerek, "Okuma yazma bilmek çok önemlidir. Okuma yazma bilmeyen kişiler yarım insan gibidir. Okuma yazma bilmemenin zorluğunu ve güçlüğünü her yerde her zaman çeker. Eğitime önem, öncelik ve ağırlık verilmesi gerektiği herkes tarafından bilinmesine rağmen kırsal kesimde yaşayan özellikle kız çocuklarının eğitimine anne ve babaların yeterince önem vermediği görülüyor. Kadınların yetişkin birey olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri okuma yazma ile mümkündür" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Yakup Akıncıoğlu ise Adıyaman'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısının hızla düştüğünü dile getirerek, "Türkiye genelinde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 4 milyon 484 bin 73'tür. Adıyaman genelinde ise yaklaşık 80 bin civarında okuma yazma bilmeyen kişi vardı. Bu kampanya başladığı sırada Adıyaman okuma yazma bilmeyenlerin sayısı bakımından Türkiye genelinde 49. sırada iken, şimdi Türkiye sıralamasında 30. sıraya inmiştir. Bunu valiliğimiz destekleri ile başardık" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?