1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kadınlardan hitabet yarışması

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, partiye üye olan kadınlar arasında hitabet yarışması düzenledi.

Kadın kolları tarafından düzenlenen 'Siyaset Kürsüsünde Bende Varım' hitabet yarışmasında yarışmacı kadınlar jüri üyeleri karşısında ter döktü.

Kadınların salon ve meydan toplantılarında değerlendirilmek üzere, hatibeler seçmek maksadıyla düzenlendiği belirtildi. Parti binasında düzenlenen yarışmaya 22 kadın yarıştı. Kadınlar göç, aile içi şiddet, kadın ve istihdam, küreselleşme, çevre ve enerji verimliliği, modernleşme ve kadın, medeniyetler ittifakı, insan hakları, kadının siyasi katılımı ve fırsat eşitliği konularında konuşma metinleri seçildi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın da katıldığı yarışmalarda, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaygusuz, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Üyesi Necla Akı, Adıyaman Üniversitesi Rektör Danışmanı İsa Tekin, Gazeteci Yazar Mustafa Işıldak, Belediye Başkan Yardımcısı Abubekir Fırat jüri üyeliği yaptı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Av. Zeliha Akbaş, belirlenen konular çerçevesinde kadınların hitabet gücünü göstereceklerini söyledi. Akbaş, "10 ayrı konuda 10 dakikalık sunumlar yapmak suretiyle yarışacaklar. Belirlenen konular çerçevesinde yarışmacılar Türkçenin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı konusunda kendilerine verilen süre içersinde yazdıkları metinlerle yarışacaklar. Siyasi alandaki işlevleri ve katkıları göz ardı edilemeyecek olan kadınların siyasi söylem, üslup ve temel iletişim becerilerini kazandırmak ve onları siyasette daha görünür ve etkin kılmak istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, hitabetin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "İnsanların kendini ifade etmesi veya yapılanları anlatması konuşmayla olur. İnsanları diğer varlıklardan ayıran özellik düşünmesi ve düşündüklerini ifade etmesidir. Düşündüğünü ifade edebilmesi içinde konuşma ve hitabet çok önemlidir. Yapılan işleri sunmak ve konuşmak toplumu etkilemekle olur. Toplumları etkilemek iyi bir hatip olmaktan geçer. Ne kadar kalabalık kitleler olursa olsun sanki bir kişiye hitap ediyormuş gibi davranmak lazım" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, AK Parti'nin başarısındaki en büyük katkıyı kadınların sağladığını belirterek, yarışmaya katılan kadınlara başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 15:41:23
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 15:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?