1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta Belediyesi'nde yolsuzluk iddiası

Adıyaman'ın Kahta Belediyesi'nde kendisinden önceki başkanlık döneminde kilitli parke taşları alımlarında yolsuzlukların yaşandığını iddia eden Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'ya, kilitli parke taşını satan şirket yöneticilerinden açıklama geldi.

Önceki dönem Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ın kilitli parke taşını pahalıya aldığını iddia eden Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'ya tepki gösteren AK Fatih İnşaat ve Malzemeleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Varol, Başkan Toprak adına kesilen faturada kilitli parke taşının yanı sıra işçi ve kum fiyatlarının bulunduğunu açıkladı. Başkan Turanlı'nın 'kilitli parke taşlarını aynı firmadan daha ucuza aldım' iddialarına cevap veren Varol, Turanlı'nın Başkanlığa geldiği günden
bugüne Kahta Belediyesi'ne malzeme satmadıklarını söyledi.
Yolsuzluk iddialarının kendi şirketleri üzerinden yapılmasına tepkili olan Varol, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'nın kendisinden önceki Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'la ilgili çeşitli açıklamalarında; şirketimizin adı açıkça beyan edilerek, sözde bir yolsuzluk yapıldığı ve bu yolsuzluğa da sanki şirketimizin karıştığına dair iddiaları çeşitli basın organlarında defalarca yayınlanmış ve şirketimiz aracılığıyla yolsuzluk yapıldığı beyan edilerek şirketimize isnatlarda bulunulmuştur. Söz konusu iddiaların içeriği dikkatle incelendiğinde görülecektir ki; Şirketimizin ne Kahta Belediyesiyle ne de başka bir kişi, kurum veya kuruluşlarla usul dışı alışverişi asla olmamıştır.

Faturalarının yayınlandığı gazete kupürlerinde ve görsel haberlerde yer alan diğer şirketlerin de aynı tarihlerde yani 2008 yılında ve öncesinde Kahta Belediyesine verdiği kilitli parke taşlarının birim fiyatları aynıdır. Söz konusu şirketlerin yolsuzluk iddiası kapsayan alışverişlerin yapıldığı tarihlerde Kahta Belediyesine verdiği kilitli parke taşlarının fiyatı da yaklaşık olarak aynı veya biraz fazladır.

Çünkü o tarihlerdeki piyasa fiyatı öyle idi. Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'nın bizim şirketin adını karıştırarak çeşitli iddialar ortaya atmasını anlamış değiliz. Ancak belki de geçen döneme ait birikmiş alacaklarımızın ödenmemesi düşüncesiyle bu iddiaları ortaya atmış olabileceklerini düşünüyoruz."
Ayrıca Varol, bu günden sonra şirket üzerinden yapılacak yolsuzluk iddialarına karşı yasal işlem başlatacaklarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?