6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kahta esnafı kepenk kapattı

Kahta İlçesi'nde eski çarşı pazarındaki esnaf, köy minibüslerinin merkeze alınmamasını kepenk kapatarak protesto etti. 

Kahta İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereği köy minibüslerinin eski çarşı merkezine girişlerinin yasaklanmasının ardından, esnaf alınan bu karara tepki gösterdi. 

Eski çarşı merkezinde bulunan esnaf, satış yapamadıklarını dile getirerek, alınan kararın iptal edilmesini istedi. Kapalı Çarşı, Bayraktar Caddesi ve İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan esnafın katılımıyla gerçekleştirilen kepenk kapatma eylemine ilçe merkezinde bulunan diğer esnaf da destek verdi. Kepenkleri kapatarak çarşı içerisinde toplanan esnafın eylemi için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, esnafla konuşarak onları sakinleştirmeye çalıştı. 

Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, uygulamanın yanlış anlaşıldığını belirterek, "Bu uygulama köy minibüslerinin çarşıya girişlerinin yasaklanması anlamına gelmiyor. Köy minibüsleri için köylü garajı yaptırdık. Minibüslerin cadde üzerine park etmemesi ve trafik akışının rahatlamasını sağladık. Köy minibüslerinin çarşıya girişlerinin engellenmesi yönünde bir karar alınmadı" dedi. 

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, cadde üzerine park eden minibüslere yönelik başlattıkları uygulamanın sadece trafiğin akışını sağlamak olduğunu söyledi. 

Esnaf ise, köy minibüslerinin çarşı merkezine girişlerinin engellenmesinin ardından işlerin durduğunu ifade etti. Başkan Toprak ve Emniyet Müdürü Saygılı ile görüşen kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 16:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?