1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta esnafı müşterisiz kaldı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Esnaf Sanatkarlar Odası (KESOB) Başkanı Mehmet Özkan, Kahta halkının tarım işçisi olarak başka illere gittiğini, bu nedenle Kahta esnafının işlerinin kırıldığını söyledi.

Kahta cadde ve sokaklarının ırgatlık sezonu nedeniyle tamamıyla boşaldığını belirten KESOB Başkanı Mehmet Özkan, esnafın durumunun perişan olduğunu belirtti. Bir çok esnafın siftahsız kepenk kapattığını kaydeden Özkan, “Bütün bunlar ekmek parası için. Kahta'da yaz tatilinde zenginlerimiz tatil için deniz kıyılarını tercih ederken, dar gelirli fakir vatandaşlarımız mutfak masraflarını çıkarmak için başka illere çalışmaya gitmektedir. Malatya kayısısından dönen dar gelirli vatandaşlarımız, şimdide Giresun'a fındık toplamaya gitti. Sırada Niğde'ye patatese ve Çukurova'ya pamuk toplama işi var. Durum böyle olunca ilçe boşalıyor. Hava sıcakları arttığından beri ilçemizde büyük bir göç başlamıştır. Tarım işçisi olarak göç eden bir çok vatandaşımız zor şartlarda ekmek parası için yollara düşmüştür. İşsizlikten kıvranan yöre halkının başka illerle tarım işçisi olarak göç etmesi nedeniyle cadde ve sokaklarda insana rastlamak pek mümkün değil" dedi.


Kahta halkının sıcak havalardan dolayı evlerinden çıkamadıklarının da altını çizen Başkan Özkan, Kahta ilçesinin geçmiş yıllara oranla çok durgun günler geçirdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 13:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayram IP: 88.254.51.xxx Tarih : 11.08.2008 12:02:06

ilçemize gerekli yatırımlar yapılmazsa ilçemizin ileri gelenleri ve maddi durumu iyi olanlar yatırmını kahta ilçemize değilde başka yerlere yaparlarsa esnaf tabiki böyle sıkıntı yaşar bu konuda hiç kimsenin de bir şey yapacağına inanmıyorum ilçemiz tam bir memur ilçesi ilçemizde sadece memur olanlar hayat yyaşıyor memurlar içinde ele geçmez bir yer çok rahat yaşanılacak bir ilçemiz var ama gerekli yatırımlar yapılmıyor