1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kahta HEM'de yıl sonu sergisi

Kahta İlçesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan yıl sonu sergisinde, kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalar beğeniye sunuldu.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde serginin açılış törenine Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Atay, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Halk Eğitim Merkezleri Başkanı Yakup Akıncıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, daire müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Kaymakam Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Atay ve Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak kesti. Kaymakam Sertel Otcu ile Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak kursiyerlere belgelerini takdim etti. Mahalli sanatçı Halil Tanyıldız'ın verdiği konser sonrasında halk eğitim merkezinin folklor ekibi davul şov gösterileriyle konuklara zevkli dakikalar yaşattı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Abdullah Akgül, bu öğretim yılında çeşitli branşlarda 375 adet kurs açtıklarını ve bu kurslara 6 bin 939 kursiyerin katıldığını söyledi. Akgül, açtıkları kursların sosyal ve kültürel içerikli olduğunu, toplumun kültür seviyesini yükseltmek amaçlı olduğunu belirterek, "Kişilere sosyal, kültürel ve sportif nitelikli bilgi ve beceriler kazandırmak, onları bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak, milli kültür ve değerleri korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak amacındayız. Çalışmalarımız arasında öncelikli hedefimiz; mesleki ve teknik kurslarla insanımızı tüketen değil üreten, ürettikleriyle de aile bütçesine katkıda bulunan, öncelikli istihdam edilebilecek, meslek sahibi bireyler haline getirmektir" dedi.

Kaymakam Sertel Otcu ise, son yıllarda hükümetlerin mesleki, teknik ve yaygın eğitim üzerinde titizlikle durduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bir taraftan mesleki ve teknik eğitim de gençlerimiz eğitilirken, halk eğitim kurumlarında da yetişkinlere yönelik birçok eğitici kurs veriliyor. Amaç her insanı bir meslek sahibi edebilmek, başarılı kılabilmek, kendisine güvenini artırabilmek. Kahta'da bunun çok güzel örneklerini görüyoruz."

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?